torsdag den 6. oktober 2011

SRP indlæg

I skal snart i gang med studieretningsopgaven. Vi kan bl.a. benytte denne blog som en klasseblog, hvor I kan komme med ideer til, hvordan kemi kan indgå i en studieretningsopgave. Finder I gode links, forslag til forsøg mm så skriv om det i bloggen. Måske vil du ikke lige selv lave studieretningsopgave om det, du lægger op, men det kan være en hjælp til de andre på holdet. I kan også kommentere hinandens indlæg og på den måde få en diskussion i gang om detaljerne. Jeg vil også komme med kommentarer, hvad angår kemidelen.
Husk at det er jeres vejledere, der formulerer den endelige opgave. Elever der vil skrive om samme emne, skal have individuelle og dermed forskellige opgaveformuleringer.
I er medforfattere af bloggen, så I kan skrive indlæg og komme med kommentar til indlæg

2 kommentarer:

  1. Jer der ikke har valgt kemi i SRP vil måske ikke skrive indlæg i denne del af bloggen. Men I er velkomne til at skrive hvilke fag I har valgt og hvad I vil lave opgave om.

    SvarSlet
  2. Det er nok et lidt sent svar. Men måske andre kan bruge ideerne.

 En idé kunne være at skrive SRP om raketter. Her kan du både kombinere Matematik, Kemi, Fysik og Historie. Her er et par konkrete ideer:



    SRP om Aerodynamik og Raketter i Matematik og Fysik



    Opgaven gennemgår principperne for aerodynamik, opdrift og fremdrift ved flyvning med raketter. Principperne for aerodynamik belyses i forsøg med modelraketdesign i en modelraketdesign i en raketsimulator samt efterfølgende design og afprøvning af de simulerede resultater i praksis. 



    SRP om Raketter og Den Kolde Krig i Fysik og Historie



    Opgaven omhandler raketter og Den Kolde Krig herunder raketternes udvikling og betydning under Anden Verdenskrig, der er optakten til Den Kolde Krig. Rakettens funktionsmåde og udvikling gennem rumkapløbet belyses ved hjælp af Fysik.



    Få eventuelt flere ideer her.

    

/Dan

    SvarSlet